Досягнуті домовленості щодо транзиту газу є доброю новиною для всіх - Шефчович

Досягнуті домовленості щодо транзиту газу є доброю новиною для всіх - Шефчович

Укрінформ
Учасники переговорів про транзит газу змогли досягти принципової домовленості, і це є доброю новиною як для всіх сторін, так і для бізнесу та громадян усіх зацікавлених держав.

Про це заявив віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович, який головував на зустрічі в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Після цих дуже інтенсивних переговорів я радий повідомити, що сторонам удалося досягти принципової угоди щодо всіх ключових елементів. Це є дуже позитивною новиною для Європи, для Росії, для України, для газового ринку та для громадян у всіх країнах. Я хочу також підкреслити, що сьогодні ми не маємо наміру порушувати дискусію навколо деталей, тому що ця принципова угода, яку ми досягли, буде завтра обговорена у столицях, і має бути завершена та ухвалена у столицях України й Росії. Після цього ми приступимо до формального підписання», - розповів Шефчович.

Він подякував усім сторонам, які брали участь у переговорах, а також Німеччині, котра їх приймала - за створення позитивної атмосфери, яка дозволила досягти цієї принципової угоди.

Читайте також: Україна та Росія вийшли на підписання транзитної угоди

Окремі слова вдячності представник Єврокомісії адресував канцлеру ФРН Ангелі Меркель за її постійну підтримку та конструктивну атмосферу, яку вона створила під час дискусій у рамках саміту в «нормандському форматі», який відбувся 9 грудня.

Як повідомлялося, переговори щодо продовження транзиту російського газу в Європу територією України проходили в Берліні 19 грудня.

Перемовини відбувалися за посередництва глави Єврокомісії Мароша Шефчовича. До них долучився міністр економіки та енергетики Петер Альтмаєр ФРН, який провів двосторонні зустрічі з учасниками переговорів.

Читайте також: Імовірність мала: Коболєв оцінив шанси на підписання транзитного контракту з РФ

Українська та російська делегації кілька годин спілкувалися у двосторонньому форматі, що не було заплановано. 

Зустрічі проходили в мінекономіки та енергетики ФРН, яке виступило ініціатором переговорів між Києвом і Москвою за посередництва ЄК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-