Росія пропонує

Росія пропонує "пакетне рішення" щодо транзитного контракту - Оржель

Укрінформ
Російська Федерація пропонує підписати контракт на транзит газу до Євросоюзу територією України у складі "пакетного рішення".

Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна" сказав міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель, передає кореспондент Укрінформу.

"У нас є дуже багато елементів, які треба погоджувати. Не секрет, що російська сторона пропонує пакетне рішення. Вона пов'язує транзитний контракт і обсяги, прямі постачання. А з нашого боку дуже аргументована позиція рішень арбітражів", - зазначив Оржель.

Він підкреслив, що має бути вироблена позиція, яка влаштує всі сторони.

Читайте також: Газпром зробив перший крок до нового транзитного контракту — Нафтогаз

Міністр також висловив переконання, що вчорашня зустріч із цього питання у форматі "Україна - Росія" дозволила "зробити кроки вперед".

"Європейська сторона була поінформована, що буде така зустріч. Були певні елементи, де компроміси можуть бути знайдені. А є, де треба ще шукати. Що вчора відбулося - в рамках загального процесу сторони зустрілися. Таке можливо: двосторонні контакти, інші контакти", - додав Оржель.

Читайте також: У "Євросолідарності" застерігають Зеленського - Кремль готує "газову пастку"

Як повідомлялося, 28 листопада у Відні відбулася двостороння зустріч міністра енергетики та захисту довкілля Олексія Оржеля з міністром енергетики РФ Олександром Новаком.

Зустріч пройшла у рамках підготовки до підписання договору про транспортування газу українською ГТС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-