В Мінекономіки розповіли, що вивчатиме місія МВФ за кілька тижнів в Україні

В Мінекономіки розповіли, що вивчатиме місія МВФ за кілька тижнів в Україні

Укрінформ
Місія МВФ, яка планує приїхати за два-три тижні до Києва, зосередиться на вивченні, в тому числі, питань бюджету України на 2020 рік, земельної реформи та гарантій послідовності з боку нового уряду.

Про це розповів у суботу в Вашингтоні міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.

"Тоді, у вересні (коли місія МВФ була в Україні вперше після виборів – ред.) бюджет не був поданий, був тільки проєкт. Зараз бюджет проголосували в першому читанні. Це критично насправді, щоби ми до кінця проголосували бюджет, і він пройшов", - зауважив міністр.

Читайте також: МВФ і Україна мають спільні інтереси щодо земельної реформи – Милованов

У цьому зв'язку, за його словами, важливо показати, що не буде неочікуваних "сюрпризів" і критичних речей в новому бюджеті. Крім того, зазначив міністр, вивчатиметься питання по реформуванню ринку землі в Україні. 

Втім, головне, за його словами, що цікавитиме МВФ, це дві речі: "Як ми будемо економічно зростати й при цьому утримувати макроекономічну стабільність". Тому, продовжив він, питання з боку Фонду стосуватимуться також незалежності Центрального банку, політики ставок, витрат на розвиток, а також щодо реформ – від ринку землі до приватизації державних підприємств – для того, щоби економіка почала зростати.

"Вони хочуть нас підтримати, але їм потрібно переконатися, що ми знаємо, що робимо, і що ми дійсно перейдемо на економічне зростання. Якщо ми їх переконаємо, я думаю, буде все добре", - зазначив урядовець.

Читайте також: Україна має позитивні очікування від переговорів з МВФ – Милованов

Міністр також підкреслив: "Якщо Україна переконає МВФ, то за ними підуть і інші інвестори, не тільки ті, що купують українські державні цінні папери, але також ті, що прямими інвестиціями створюватимуть робочі місця".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-