Кошти на будівництво аеропорту в Дніпрі передбачать у бюджеті - Зеленський

Кошти на будівництво аеропорту в Дніпрі передбачать у бюджеті - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запевняє, що в 2020 році в Дніпрі почнеться будівництво нового міжнародного аеропорту, і він триматиме на контролі питання фінансування цього будівництва.

Про це він заявив сьогодні під час пресмарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів про те, що у проєкті державного бюджету на наступний рік не передбачено коштів на будівництво летовища, яке глава держави називав пріоритетним, Зеленський зазначив, що фінальний варіант проєкту держбюджету ще обговорюватиметься.

«Це не фінальний бюджет. Ми домовилися, що ми – одна команда, і фінальний бюджет ми проговорюватимемо разом з міністром фінансів і Прем’єр-міністром. Вони ще до мене не приходили з фінальним бюджетом», – зазначив Зеленський.

Він також додав, що будівництво летовища не відкладається – його зводитимуть у 2020 році.

«Відповідь одна: ми будемо будувати в Дніпрі аеропорт. Нічого не відкладається. У 2020-му будемо будувати аеропорт і не тільки в Дніпрі», - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський вважає, що олігархи повинні попрацювати на Україну

Як повідомлялося, у липні 2019 року Президент України запевнив, що кошти на реконструкцію міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ" у місті Дніпро будуть виділені. Про це він сказав під час ознайомлення з планом реконструкції цього аеропорту, основна складова якої – будівництво нової злітно-посадкової смуги.

Тоді главі держави представили три варіанти реконструкції летовища. Було відзначено, що найбільш прийнятним є проєкт, який передбачає будівництво злітно-посадкової смуги на місці старої. Інші варіанти містили пропозицію зведення смуги на новій території, що вимагало додаткової роботи з відведення земель, а отже, збільшення вартості проєкту та термінів.

Зазначалоться, що нова злітно-посадкова смуга, яка відповідатиме сучасним стандартам, матиме довжину 2900 м з можливістю подовження до 3200 м. Для будівництва нової смуги на місці старої потрібно півтора-два роки. Приблизна загальна вартість реконструкції – 2,9 млрд грн.

Проєкт має бути реалізований у форматі приватно-державного партнерства.

Зокрема, про готовність взяти участь у проекті заявила українська промислово-фінансова група DCH Олександра Ярославського. Так, група готова інвестувати в будівництво аеровокзального комплексу дніпровського аеропорту.

Планується, що DCH побудує сучасний термінал і VIP-термінал, а держава - злітну смугу. Інвестиції DCH складуть близько 70 млн дол., а держава вкладе близько 3 млрд грн. Новий аеропорт відкриють на землях запасу поруч з чинним.

Аеропорт у Дніпрі розташований за 13,5 км на південний схід від центру міста та на відстані 5 км від автомагістралі Запоріжжя – Дніпро. Будівля нового аеровокзалу споруджена у 1985 році й має зношеність на 30%, будівля старого аеровокзалу працює з 1957 року і зношена на 50%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-