Зеленський вважає, що олігархи повинні попрацювати на Україну

Зеленський вважає, що олігархи повинні попрацювати на Україну

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий говорити з будь-яким українським олігархом, бо вони нажили статки в Україні й повинні попрацювати на неї.

Про це він сказав у спілкуванні з журналістами під час пресмарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я готовий у будь-який час, і я це завжди говорю, з будь-яким олігархам я готовий сісти (поговорити- ред.), готовий до мене взяти людей з уряду, які знають всі цифри, Національний банк. Готовий говорити з будь-яким олігархом, тому що вони стали дуже багаті в нашій країні і тому вони повинні попрацювати на нашу країну", - заявив Зеленський.

На уточнення журналістки, чи погодяться олігархи на такі умови, глава держави відповів: "Погодяться. Знаєте, чому погодяться? У нас війна іде. І всі їх історії, всі їхні заводи, все, що в них є, всі статки, все їхнє виробництво якщо що - буде коштувати нуль. Вони це розуміють дуже добре, тому говорити з ними треба. Дуже просто: пан Коломойський, пан Ахметов, ну з Фірташем там зараз немає зв’язку... багато в нас таких людей, великих груп..".

Водночас журналісти поцікавилися, чи не вважає Президент за необхідне вгамувати Ігоря Коломойського, який судиться щодо ПриватБанку, адже цією ситуацією стурбований Міжнародний валютний фонд.

"Вважаю", - відповів Зеленський.

Він також зауважив, що "у суді не все так чесно, не все так чисто і не в усіх цих справах у нас можуть бути перемовини, тому треба на березі ще до суду домовитися".

"Але домовлятися повинен експерт-міжнародник. Я гадаю, що це правильно. Я підтримку цю не отримав від жодного. Як я можу вирішувати питання, не спілкуючись з людьми, з якими я повинен вирішувати ці питання", - додав Президент.

Як відомо, Президент України мав зустріч із Ігорем Коломойським, про що стало відомо з офіційних сторінок Президента у соціальних мережах.

"З’явилося одне фото, де він (Ігор Коломойський — ред.) прийшов, де ми хотіли врегулювати всі питання. Багато питань. Перша зустріч, яка була, була про енергетичні питання. Про все було. Ви побачили, що відбулося. Самі ж міжнародні експерти , суспільство та наші ЗМІ сказали: а, зрозуміло, почали домовлятися, почали вирішувати. А, якщо так не можна, шановне суспільство, тоді все в суд", - сказав Зеленський.

Читайте також: У питаннях ПриватБанку я захищатиму інтереси України — Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Господарський суд Києва оголосив про перерву у розгляді справи за позовом Ігоря Коломойського про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку між Міністерством фінансів і особами, які були на той момент співвласниками фінустанови. Наступне засідання з судовими дебатами відбудеться 17 жовтня.

ПриватБанк був націоналізований у грудні 2016 року. 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. НБУ, Мінфін і ПриватБанк подали апеляцію на це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-