Приватники можуть займатися космічною діяльністю - рішення Ради

Приватники можуть займатися космічною діяльністю - рішення Ради

Укрінформ
Верховна Рада України скасувала обмеження на здійснення космічної діяльності для суб’єктів приватної форми власності.

За ухвалення в другому читанні і в цілому проєкту закону №1071 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання космічної діяльності” проголосували 308 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідно до пояснювальної записки, документ дозволяє підприємствам, установам та організаціям будь-якої форми власності та організаційно-правової форми ставати суб’єктами космічної діяльності та скасовує ліцензування такої діяльності.

Документ також визначає, що суб’єкт космічної діяльності України приватної форми власності, який планує здійснювати космічну діяльність, має подати центральному органу виконавчої влади декларацію про провадження господарської діяльності в цій сфері . Зазначена декларація є інструментом виходу суб’єктів космічної діяльності приватної форми власності на космічний ринок.

Читайте також: Рада ухвалила закон про авторизованих економічних операторів

Закон передбачає адміністративну відповідальність за здійснення господарської діяльності без подання декларації, за надання недостовірної інформації та за порушення строку повідомлення про зміну даних, внесених до декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-