Рада ухвалила закон про авторизованих економічних операторів

Рада ухвалила закон про авторизованих економічних операторів

Укрінформ
Верховна Рада України у другому читанні та в цілому ухвалила закон, що запроваджує інститут авторизованого економічного оператора (АЕО).

За законопроєкт №1048 "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів" проголосували 270 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Запровадження авторизованого економічного оператора означатиме для бізнесу спрощення декларування, оперативність митних процедур та зниження ризиків. Також АЕО дозволять підприємцям економити час та кошти на послуги митних терміналів і створять прозорі та зрозумілі процедури митного оформлення.

Читайте також: У Раді думають, як змінити правила безкоштовного отримання землі

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту №1048, українське митне законодавство має поступово наближуватися до митного законодавства ЄС, при цьому, одним із етапів адаптації є запровадження в Україні інституту авторизованого економічного оператора, аналогічного тому, що функціонує в ЄС. Статус АЕО підтверджує найвищий ступінь довіри митниці до підприємства і, як наслідок, дає можливість застосовувати найбільший перелік спеціальних спрощень та користуватися перевагами під час здійснення митних формальностей щодо товарів, які переміщуються такими підприємствами. Майбутнє визнання статусу національних АЕО митними органами країн ЄС забезпечить участь українських операторів у формуванні так званих безпечних ланцюгів постачання товарів та підвищить їх конкурентоспроможність на зовнішньому та внутрішньому ринках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-