Укренерго відповідає вимогам до незалежного оператора системи передачі — НКРЕКП

Укренерго відповідає вимогам до незалежного оператора системи передачі — НКРЕКП

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), визнала, що ПрАТ "Укренерго" в цілому відповідає вимогам щодо відокремлення і незалежності оператора системи передачі.

Про це йдеться у порядку денному засідання комісії.

"Розглянувши поданий Укренерго запит на сертифікацію та документи, дані та інформацію на відповідність вимогам Закону (“Про ринок електричної енергії” - ред.) та Порядку щодо відокремлення та незалежності за моделлю за правом власності (далі – модель OU) встановлено, що НЕК в цілому відповідає вимогам щодо відокремлення і незалежності оператора системи передачі", - йдеться у документі.

Разом з тим, остаточна сертифікація оператора буде можливою лише після того, як він приведе свій статут у відповідність до законодавства. Виходячи з цього, комісія планує 7 жовтня ухвалити попереднє рішення про сертифікацію ПрАТ "НЕК "Укренерго". Уся інформація, що стосується ухваленого рішення, буде передана секретаріату Енергетичного співтовариства.

Читайте також: Укренерго планує вдвічі збільшити обсяг капітальних інвестицій наступного року

Як повідомлялося, 14 серпня 2019 року Укренерго подало документи до НКРЕКП для сертифікації в якості незалежного оператора системи передачі. Компанія на момент подачі документів виконала дві з трьох умов для проведення сертифікації: корпоратизацію та здійснення анбандлінгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-