Укренерго планує вдвічі збільшити обсяг капітальних інвестицій наступного року

Укренерго планує вдвічі збільшити обсяг капітальних інвестицій наступного року

Відео
Укрінформ
Національна енергетична компанія "Укренерго" планує у 2020 році вдвічі збільшити обсяг капітальних інвестицій, зокрема, спрямувати понад 5 млрд гривень у реконструкцію мереж.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"НЕК «Укренерго» представила на громадських обговореннях проєкт інвестиційної програми на 2020 рік. Компанія планує подвоїти обсяг капітальних інвестицій — до майже 6,6 млрд грн. З них у реконструкцію мереж передбачено інвестувати понад 5 млрд грн, у нове будівництво – 1,6 млрд грн", - ідеться в повідомленні.

Інвестиційна політика Укренерго передбачає, що будівництво великих об’єктів проводиться переважно за рахунок кредитних коштів. Так, у 2020 році частка інвестицій за рахунок кредитних коштів міжнародних фінансових інституцій становитиме 5,1 млрд грн, а за рахунок прибутку, амортизації та інших джерел — близько 1,5 млрд грн.

«Укренерго планує якнайбільше використовувати для інвестицій кредитні кошти, адже така стратегія не потребує різкого збільшення тарифів для фінансування будівництва чи ремонтів. Відповідно, споживачі не будуть страждати від різкого зростання тарифу компанії, адже виплата кредитів розтягується на багато років», - прокоментував перший заступник голови правління Укренерго Володимир Кудрицький.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці липня 2019 року ЄБРР виділив ПрАТ «Укренерго» 149 млн євро під державні гарантії для реалізації проекту "Модернізація мережі електропередачі Укренерго".

Читайте також: Укренерго позивається до міжнародного арбітражу через захоплені Росією кримські активи

У середині серпня 2019 року стало відомо, що Укренерго через зменшення фінансування за рахунок кредитних коштів скоротить інвестиційну програму на цей рік на 2,8% - до 3,2 млрд грн. Незначні зміни у фінансуванні не вплинуть на загальний термін реалізації проєктів, заявили у компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-