Ціни на нафту стабілізувались на тлі швидкого відновлення поставок Саудівською Аравією

Ціни на нафту стабілізувались на тлі швидкого відновлення поставок Саудівською Аравією

Укрінформ
Ціни на нафту стабілізувалися у четвер після падіння за підсумками попередньої сесії, обумовленого зростанням запасів нафти в США, а також сигналами швидкого відновлення Саудівською Аравією об'єктів, що постраждали від недавньої атаки.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com .

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 62,36 за барель, що на $ 0,03 (0,05%) нижче за рівень закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу ціна цих контрактів становила $ 62,39 за барель, опустившись на $ 0,71 (1,13%).

Ф'ючерс на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подешевшав на $ 0,01 (0,02%) - до $ 56,48 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт впав в ціні на $ 0,8 (1,4%), до $ 56,49 за барель.

"Ціни на нафту знаходилися під тиском весь тиждень на повідомленнях, що Саудівська Аравія швидко відновлює виробництво нафти після атак", - цитує експерта Стівена Інні агентство Bloomberg.

Напередодні ЗМІ повідомляли з посиланням на джерела, що Saudi Aramco відновлює роботу об'єктів, які зазнали атаки, з випередженням графіка приблизно на тиждень. За даними джерел, саудівська нафтокомпанія вже має у своєму розпорядженні потужності для виробництва нафти в обсязі 11,3 млн б / д і розраховує відновити потужності з видобутку до нормального рівня - 12 млн б / д - до листопада.

Підтримку ринку також надала заява президента США Дональда Трампа про те, що торговельну угоду з Китаєм може бути укладено раніше, ніж багато хто думає.

Трамп заявив у середу, що бачить "хороші шанси" для досягнення угоди з КНР, додавши, що Пекін вже почав нарощувати закупівлю в Штатах таких продуктів, як яловичина і свинина.

Товарні запаси нафти в США на минулому тижні збільшилися на 2,41 млн барелів, повідомило у середу міністерство енергетики країни. Аналітики, опитані S & P Global Platts, в середньому очікували зниження запасів на 190 тис. барелів.

Читайте також: Україна накопичила газу найбільше за останні 9 років — Коболєв

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 62,25 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,54 долара за барель, що на 15 центів вище за рівень закриття торгів ($ 62,39)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-