Створення Асоціації кримськотатарських бізнесменів: Україна серед організаторів

Створення Асоціації кримськотатарських бізнесменів: Україна серед організаторів

Укрінформ
З 1 жовтня нинішнього року у Стамбулі розпочне роботу Асоціація кримськотатарських ділових людей Туреччини, Румунії та України (TURKSİD), офіційне відкриття планується провести в листопаді.

Про це повідомляє інформаційне агентство QHA .

«Асоціація кримськотатарських ділових людей Туреччини, Румунії та України (TURKSİD) - так називається організація бізнесменів, яка почне діяти з 1 жовтня 2019 року. Мета Асоціації - сприяти розвитку ділових зв'язків між кримськими татарами в країнах їхнього проживання», - йдеться в повідомленні.

TURKSİD, як планують організатори, також діятиме в інших куточках світу, де проживає кримськотатарська діаспора. Сама ідея створення організації обговорювалася з лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим, який підтримав цю ініціативу.

Читайте також: Джемілєв нагадав ПАРЄ про те, як РФ ігнорує резолюції щодо Криму

За словами одного із засновників організації, члена правління стамбульського відділення Товариства культури та взаємодопомоги кримських татар Туреччини Ерхана Баштухана, офіційне відкриття Асоціації пройде в листопаді цього року, на заході очікується участь українських і турецьких міністрів і дипломатів.

Українську сторону в TURKSİD представляє колишній координатор QHA media і бізнесмен Ісмет Юксель, а румунську сторону - Неджат Салі.

Баштухан висловив надію, що в майбутньому філії Асоціації буду відкриті в Польщі, Литві, Латвії, а також в інших країнах Центральної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-