Україна має резерв газу у разі непідписання контракту з Росією

Україна має резерв газу у разі непідписання контракту з Росією

Укрінформ
Україна не допускає такої опції, як непідписання контракту на транзит російського газу з початку наступного року, але готується й до такого сценарію.

Про це заявив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель у Брюсселі за підсумками тристоронніх переговорів щодо транзиту газу за участю Єврокомісії, України і Росії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«І український уряд, і НАК "Нафтогаз" здійснюють необхідні заходи для того, щоб бути готовими (на випадок непідписання контракту - ред.). В підземних газосховищах в нас зараз на чотири мільярди (кубометрів) більше запасів газу, ніж ми мали у минулому році - на сьогодні це 19,6 мільярда (кубометрів). Я маю надію, і це вже заплановано, що на початок опалювального сезону у нас буде близько 21 мільярда кубометрів газу, закачаних у газосховища. Тож українська сторона буде готова забезпечити своїх споживачів газом», - наголосив урядовець.

При цьому він зауважив, що сценарій непідписання контракту на транзит газу не є правильним сигналом як для ринків і споживачів, так і для транспортуючої компанії.

Читайте також: Існуючий контракт щодо транзиту газу продовжити неможливо - Шефчович

За словами Оржеля, такий сценарій також не відповідає інтересам російської сторони, яка має бути зацікавлена у постачанні газу до Європи.

Як відомо, напередодні міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель заявив, що українська сторона погоджується із пропозицією Єврокомісії щодо укладення довгострокового контракту, розрахованого на 10 років, при цьому Україна має забезпечити щорічний транзит в обсязі 60 млрд кубометрів газу щороку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-