Законопроєкт про зменшення тиску на бізнес пройшов перше читання

Законопроєкт про зменшення тиску на бізнес пройшов перше читання

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №1080 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес".

Законопроєкт підтримали 365 народних депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Також 304 народних депутати підтримали скорочення наполовину термінів підготовки законопроєкту до другого читання.

"Законопроєкт спрямований на усунення практики застосування статті 205 КК України як інструменту зловживань та у спосіб, що не відповідає меті кримінальної відповідальності, та на гуманізацію кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків", - ідеться в пояснювальній записці.

Читайте також: Гончарук анонсував розгляд Радою законопроєктів про поліпшення бізнес-клімату

Законопроєкт пропонує виключити з Кримінального кодексу статтю 205, відповідно до якої визнається кримінально карним створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення видів діяльності, щодо яких є заборона.

Також законопроєктом передбачено підвищення розміру сум фактичного ненадходження до бюджету податків, зборів та інших обов'язкових платежів для встановлення наявності ознак складів кримінальних правопорушень, передбачених ст. 212 Кримінального кодексу України.

Авторами проєкту є група народних депутатів від фракції "Слуга народу". Президент визначив його як невідкладний.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет з питань правоохоронної діяльності на засіданні 6 вересня рекомендував парламенту ухвалити за основу та в цілому законопроєкт №1080 про внесення змін до Кримінального кодексу та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-