Гончарук анонсував розгляд Радою законопроєктів про поліпшення бізнес-клімату

Гончарук анонсував розгляд Радою законопроєктів про поліпшення бізнес-клімату

Укрінформ
Верховна Рада цього тижня розгляне важливі законопроєкти для поліпшення бізнес-клімату України, зокрема питання зменшенню тиску на підприємців.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук у Facebook.

"Отже, перший пленарний тиждень. Він точно буде насиченим на події — депутати мають розглянути низку надважливих законопроектів для країни, в тому числі і економічних... Тепер від їх ухвалення буде залежати успіх анонсованих нашої командою реформ та покращення бізнес-клімату України", - написав Гончарук.

Прем’єр-міністр додав, що серед важливих питань — законопроєкт №1080 щодо зменшення тиску на бізнес.

" Всі ці схеми з відкриттями кримінальних проваджень та податковими перевірками під надуманим приводом, які фактично паралізують роботу підприємства, мають піти у минуле. Подумайте, тільки в 2019 році 84% проваджень про ухилення від сплати податків просто закрили — в більшості з них елементарно не було складу злочину", - пояснив глава уряду.

Читайте також: Газові переговори між Єврокомісією, Україною та РФ можуть пройти 19 вересня

Він зауважив, що у порядку денному Вепрховної Ради є також законопроєкт №1076 про вдосконалення публічних закупівель.

Крім того, Гончарук повідомив, що 10 вересня парламент має розглянути законопроекти №1053 і №1073 щодо подолання тіньового обігу товарів та послуг. Він зауважив, що важливо вже зараз почати конструктивну дискусію з цього питання, яка запуститься з прийняттям законів у першому читанні. Тоді на майданчиках комітетів ради з долучанням експертів та громадськості можна буде виправити недосконалі норми та положення документів.

Як повідомлялося, згідно з календарним планом, друга сесія Верховної Ради IX скликання розпочалася 3 вересня 2019 року та триватиме до 24 січня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-