Газові переговори між Єврокомісією, Україною та РФ можуть пройти 19 вересня

Газові переговори між Єврокомісією, Україною та РФ можуть пройти 19 вересня

Укрінформ
Тристоронні газові переговори між Єврокомісією, Україною та Росією можуть відбутися 19 вересня у Брюсселі.

Про це повідомляє брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк у Twitter.

"За даними джерел, тристоронні газові переговори між Європейською комісією, Україною та Росією відбудуться у Брюсселі 19 вересня", - написав він.

Раніше віцепрезидент Єврокомісії з питань енергосоюзу Марош Шефчович заявив, що Євросоюз та РФ домовилися провести тристоронні газові переговори з Україною до кінця вересня.

Як повідомляв Укрінформ, контракт на транзит російського газу територією України закінчується 31 грудня 2019 року.

Читайте також: Кабмін готується до зустрічі з МВФ та до газових перемовин з Росією — Гончарук

Єврокомісія підготувала свою позицію щодо порядку та умов здійснення транзиту російського газу територією України після 2019 року. Згідно з пропозицією ЄК, новий контракт на транзит газу має бути довготривалим – на 10 або більше років – і передбачати такі обсяги, які могли б зацікавити європейського інвестора з високою репутацією.

У Нафтогазі заявляли, що на майбутніх переговорах запропонують Росії транспортувати по 60 млрд кубометрів газу щорічно протягом 10 років. За їхніми даними, пропозиція погоджена з європейськими партнерами, вона ґрунтується на європейському підході до формування транзитного тарифу.

Тим часом 26 липня міністр енергетики РФ Олександр Новак повідомив, що Росія запропонувала Україні продовжити чинний контракт на транзит газу на рік.

На початку серпня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк заявляв, що газові переговори щодо збереження транзиту газу після 2020 року відбудуться після призначення нового уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-