Український бізнес на форумі у Криниці поділився досвідом імпакт-інвeстування

Український бізнес на форумі у Криниці поділився досвідом імпакт-інвeстування

Укрінформ
В Україні потрібно розвивати новітні моделі інвестування, такі як імпакт-інвестування (інвестиції з наміром отримання фінансових прибутків разом з досягненням позитивного соціального чи екологічного ефекту – ред.), залучаючи до цього глобальних інвесторів.

Про це в коментарі Укрінформу під час Економічного форуму у польській Криниці сказав президент українського бізнес-клубу - CEO Club Ukraine Сергій Гайдачук.

“Спочатку нам потрібно про це говорити на всіх наших форумах і майданчиках, інформувати людей. Друге - ми повинні показувати позитивні сторони - переваги і плюси для тих, хто зміг би розпочати такі проекти в Україні і в цілому підвищувати рівень освіченості стосовно нових трендів і нових моделей, які з’являються у світі”, - заявив Гайдачук.

На його переконання, для того, щоб в Україну прийшли глобальні інвестори, потрібно створити відповідне середовище для імпакт-інвестицій.

Читайте також: Україна потенційно може отримувати мільярдні інвестиції від арабських країн

“У нас мають з’явитися багато локальних ініціатив, де б наші громадяни, підприємці самі реалізовували такі проекти, і лише тоді прийдуть глобальні інвестори”, - підкреслив президент CEO Club Ukraine.

За його словами, в Україні є вже цілий ряд успішних прикладів імпакт-інвестування, зокрема підприємців Юрія Филюка з Івано-Франківська чи одесита Єгора Гребеннікова.

На його переконання, Україна вже з’явилася на глобальній карті у темі імпакт-інвестування, і тепер це потрібно лише стимулювати, розвивати і підтримувати.

Читайте також: На Економічному форумі у польській Криниці вперше працює український павільйон

Гайдачук зауважив, що держава є одним з головних гравців, які повинні просувати розвиток цього сектора в Україні.

Під час форуму у Криниці досвідом імпакт-інвeстування поділилися українські, польські та фінські підприємці та експерти у галузі інвестицій впливу.

Як повідомлялося, в Економічному саміті у польській Криниці-Здруй беруть участь більше 4 тис. учасників з понад 60-ти країн світу, зокрема і велика кілька учасників з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-