Для запуску ринку землі потрібен певний час — Милованов

Для запуску ринку землі потрібен певний час — Милованов

Укрінформ
Скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення не означатиме одночасного запуску повноцінного ринку землі, на це потрібен певний час.

Про це міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов заявив у ефірі "Сніданку з 1+1".

"Відміна мораторію і прийняття закону — це не те саме, що запуск повноцінного ринку (землі сільськогосподарського призначення — ред.). Прийняти закон можна швидко. А запустити ринок потрібно правильно. І це займе певний час", - сказав Милованов.

Він зазначив, що, зокрема підготовки ринку землі полягає у тому, щоб створити рівні умови і правила гри для всіх його учасників.

"Це означає, що людина, яка хоче працювати, але в неї немає зв’язків, чи грошей, чи доступу до банківського ресурсу, має отримати ті самі можливості конкурувати на цьому ринку, купити собі ту землю, створити те фермерське господарство, чи може щось інше. Це робиться за рахунок певних інституцій, які будуть надавати фінансування і вирівнювати правила гри наприклад для фермерів і для великих агрохолдингів", - пояснив міністр.

Читайте також: Гончарук анонсує лібералізацію ринку землі у середині 2020 року

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський доручив Кабміну до 1 жовтня 2019 року подати у Верховну Раду законопроєкт про ринок земель сільськогосподарського призначення, яка має ухвалити його до 1 грудня цього року.

Заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні була запроваджена у 2001 році. З 2002 року мораторій на продаж земель сільгосппризначення неодноразово його продовжувався. У грудні 2018 року Верховна Рада продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2020 року.

У серпні 2019 року Зеленський під час виступу на українсько-турецькому бізнес-форумі у Стамбулі заявив, що Україна до кінця поточного року проведе земельну реформу, щоб у наступному створити ринок землі на 40 млн га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-