Гончарук анонсує лібералізацію ринку землі у середині 2020 року

Гончарук анонсує лібералізацію ринку землі у середині 2020 року

Укрінформ
Лібералізацію ринку землі планується запровадити у середині 2020 року.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі Президента Володимира Зеленського з керівництвом Верховної Ради, урядом і правоохоронними органами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Лібералізація ринку землі. Ми наголошуємо, що ми змоделюємо її таким чином, щоб ніхто не втратив землю. Щоб люди стали багатші внаслідок цієї реформи, а не навпаки. Щоб вони не спекулювали, щоб не було рейдерства. Тому ми дуже ретельно і уважно підійдемо до її планування і вона буде запроваджена тоді, коли ми будемо до цього готові. А плануємо ми це зробити в середині наступного року”, - сказав Гончарук.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну до 1 жовтня подати в парламент законопроєкт про ринок земель сільськогосподарського призначення.

Читайте також: Зеленський: ВР має скасувати мораторій на продаж землі до 1 грудня

Заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні була запроваджена у 2001 році. З 2002 року, як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, почав діяти мораторій на продаж земель сільгосппризначення, після чого парламент неодноразово його продовжував. У грудні 2019 року Верховна Рада продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2020 року.

Читайте також: Зеленський доручив до 1 грудня передати на приватизацію 500 підприємств

У серпні 2019 року Президент України Володимир Зеленський під час виступу на українсько-турецькому бізнес-форумі у Стамбулі заявив, що Україна до кінця поточного року проведе земельну реформу, щоб у наступному створити ринок землі на 40 млн га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-