ЄС надав Фонду енергоефективності €100 мільйонів

ЄС надав Фонду енергоефективності €100 мільйонів

Укрінформ
ЄС виділив €80 млн на підтримку заходів в рамках програми Фонду енергоефективності з енергомодернізації багатоквартирних будинків "Енергодім" та ще €20 млн - на технічну допомогу в її реалізації.

Про це розповів керівник відділу програм допомоги "Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище" Представництва ЄС в Україні Йоганнес Баур під час презентації програми "Енергодім" в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Це одна з наших найбільших програм підтримки в Україні. Європейський Союз надав 80 мільйонів євро на заходи в рамках програми Фонду (енергоефективності — ред.), плюс 20 мільйонів євро було виділено на технічну допомогу для її реалізації", - зазначив Баур.

Він додав, що на реалізацію програми 20 млн євро надав також уряд Німеччини.

Читайте також: Програма “Енергодім” дозволить заощадити майже 1,5 мільярдів кубометрів газу

Як повідомляв Укрінформ, Фонд енергоефективності надає підтримку об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) для впровадження енергоефективних заходів шляхом надання грантів та запровадження комплексних технічних рішень. Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів держбюджету України, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини.

Фонд енергоефективності розпочав свою роботу наприкінці березня 2019 року. Тоді повідомлялося, що на його рахунках закумульовано 1,5 млрд грн, ще 1,6 млрд грн мають надійти до кінця року.

Читайте також: "Енергодім": українцям пропонують програму модернізації багатоповерхівок

Із 3 вересня цього року розпочався прийом заявок від ОСББ на участь в програмі з енергомодернізації багатоквартирних будинків "Енергодім" від Фонду енергоефективності. Вона передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакета "легкий" та 50% для пакета "комплексний". Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%.

Програма Фонду енергоефективності реалізовується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією – IFC, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою розвитку ООН (ПРООН).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-