Програма “Енергодім” дозволить заощадити майже 1,5 мільярдів кубометрів газу

Програма “Енергодім” дозволить заощадити майже 1,5 мільярдів кубометрів газу

Укрінформ
Програма підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків “Енергодім” від Фонду енергоефективності дозволить за 6 років зекономити майже 1,5 млрд кубометрів газу.

Про це заявила директор Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну під час презентації програми "Енергодім" в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

“Економія газу у нас буде майже 1,5 мільярда — це на кінець 2025 року. А в більш довгостроковій перспективі, протягом 10 років, — це вже буде 4 мільярди, або навіть до 5 мільярдів кубометрів газу економії. Впродовж 20 років Фонд допоможе зекономити близько 9 мільярдів кубометрів газу”, - зазначила Головатюк-Унгуряну.

За її словами, Фонд планує щорічно реалізовувати 3 тис. проєктів з енергомодернізації.

Очільниця Фонду енергоефективності прогнозує, що до кінця 2025 року гранти в рамках програми “Енергодім” отримають 16 146 ОСББ.

Як повідомляв Укрінформ, Фонд енергоефективності розпочав свою роботу наприкінці березня 2019 року. Тоді повідомлялося, що на його рахунках закумульовано 1,5 млрд грн, ще 1,6 млрд грн мають надійти до кінця року.

Із 3 вересня цього року розпочався прийом заявок від ОСББ на участь в програмі з енергомодернізації багатоквартирних будинків “Енергодім” від Фонду енергоефективності. Вона передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакета «легкий» та 50% для пакета «комплексний». Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%.

Читайте також: "Енергодім": українцям пропонують програму модернізації багатоповерхівок

Програма діє на всій території України, крім тимчасово окупованих територій.

Програма Фонду енергоефективності реалізовується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією – IFC, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою розвитку ООН (ПРООН).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-