Перрі назвав

Перрі назвав "газовий" меморандум з Україною і Польщею перемогою

Укрінформ
Меморандум про тристороннє співробітництво у сфері енергетики, підписаний сьогодні у Варшаві Україною, Польщею та США, є перемогою трьох країн та спрямований допомогти в забезпеченні постачання газу Україні.

Таку оцінку документу дав міністр енергетики США Рік Перрі, повідомляє Wysokie Napiecie.

"Це дивовижна перемога для енергетичної безпеки, як і для національної безпеки трьох наших країн. Ми допомагаємо Польщі забезпечити постачання газу та стати вузлом, з якого газ експортується в сусідні країни, а також ми допомагаємо забезпечити постачання газу Україні", - прокоментував міністр енергетики США Рік Перрі.

Читайте також: Росія заявила про готовність до газових переговорів з ЄС і Україною

Видання також цитує коментар секретаря РНБО Олександра Данилюка з приводу підписання документа.

"Залежність від російського газу має не лише економічні, але й політичні наслідки. Єдиний спосіб — диверсифікувати поставки. Ми не купуємо газ безпосередньо у Газпрому. Наступним кроком є ​​імпорт СПГ", - сказав Данилюк.

Як відомо, до підписання Меморандуму сторони обговорили важливість диверсифікації ризиків, продиктованих залежністю від поставок російського газу як для України, так і для Польщі. Секретар РНБО Олександр Данилюк повідомив, що одним з кроків забезпечення енергетичної незалежності нашої держави стане налагодження поставок зрідженого газу через Польщу. Для цього буде побудовано спеціалізований інтерконектор, який об’єднає наші газотранспортні системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-