Гончарук анонсував на весну глибоку податкову реформу

Гончарук анонсував на весну глибоку податкову реформу

Укрінформ
Новий уряд запланував на весну наступного року велику реформу податкової системи.

Про це Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив у інтерв'ю представникам низки ЗМІ, текстову версію якого опублікувала Українська правда.

"Ми плануємо глибоку реформу податкової системи навесні. Це хибна практика і, як правило, її бути не повинно, коли в другому півріччі ти ускладнюєш податковий режим. Тобто спростити ти теоретично можеш, але ускладнювати – точно ні. Тому на весну ми готуємо податкову реформу, яка вступить у силу 1 січня 2021 року", - сказав він.

За його словами, нині в Україні несправедлива податкова система, спроєктована таким чином, що добросовісний платник податків програє.

Читайте також: Візит місії МВФ очікується після 10 вересня – Гончарук

Восени ж, зазначив глава уряду, головним завданням у цій сфері буде навести лад із адмініструванням податків.

"У нас для цього є пані Маркарова (міністр фінансів - ред.). Я вважаю, що вона хороший менеджер і порядна людина, і я дуже на це розраховую", - заявив Гончарук.

Читайте також: Гончарук сподівається подолати контрабанду ще до кінця року

Він підкреслив, що нині спрощена система використовується нечесними ділками для того, щоб відмивати контрабанду. "Коли в державі ти не можеш прослідкувати походження продукту, то ти не можеш забезпечити рівень безпеки, ти не можеш захистити споживача. Так не повинно бути. У нормальній країні IPhone на розкладці ви не купите", - наголосив Прем'єр-міністр.

Водночас, він не став говорити про конкретну модель, яку буде запропоновано. "Але ми будемо виходити з того, що спрощеною має бути вся країна. Оподаткування має бути таким простим, щоб воно не було обтяжливим ні для кого", - заявив керівник нового уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-