Гончарук сподівається подолати контрабанду ще до кінця року

Гончарук сподівається подолати контрабанду ще до кінця року

Укрінформ
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук висловив сподівання, що контрабанду вдасться побороти ще до кінця року, і у цьому покладає великі надії на голову Держмитслужби Максима Нефьодова.

Про це він сказав у інтерв'ю представникам низки ЗМІ, текстову версію якого опублікувала Українська правда.

"Контрабанда – це річ, яку ми маємо побороти цього року. Є Макс Нефьодов. Я йому дуже вірю, я вважаю його дуже сильним менеджером і порядною людиною. Тому я дуже вірю, що цього року контрабанда як системне явище піде у минуле", - сказав керівник уряду.

На його думку, Нефьодову потрібно кілька місяців, щоб зробити систему керованою, "бо зараз це, скоріше, мозок без рук і ніг".

Гончарук зауважив, що, за різними оцінками, обсяг контрабанди сягає мільярдів доларів, завдаючи великої шкоди економіці.

Читайте також: Візит місії МВФ очікується після 10 вересня – Гончарук

"Ми розраховуємо, що це може дати додаткові ресурси для реалізації гасла Президента про подолання реальної бідності. Мова не про прожитковий мінімум, який реально вдвічі менший за той, що на папері. На ті гроші, які написані, ти насправді прожити в Україні не можеш. Наша задача знайти ресурси. Звичайно, одразу на всіх не вистачить. Але гаяти часу точно не можна", - наголосив керівник нового уряду.

Як повідомлялося, 29 серпня Верховна Рада призначила Олексія Гончарука на посаду Прем'єр-міністра та затвердила новий склад уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-