Суд підтримав Антимонопольний комітет у справі проти Укрспирту

Суд підтримав Антимонопольний комітет у справі проти Укрспирту

Укрінформ
Господарський суд міста Києва 29 серпня 2019 року не підтримав позов ДП «Укрспирт» про визнання недійсним рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ), яким на підприємство було накладено штраф у розмірі 33 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

«29 серпня 2019 року Господарський суд міста Києва відмовив у задоволенні позовних вимог ДП «Укрспирт» про визнання недійсним рішення Комітету від 20.12.2018 №748-р «Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу», - йдеться у повідомленні.

Зазначеним рішенням було визнано, що з початку 2017 року до середини 2018 року частка ДП «Укрспирт» на загальнодержавному ринку оптової реалізації етилового ректифікованого спирту становила 100%.

В АМКУ зазначають, що протягом вказаного періоду Укрспирт без об’єктивно виправданих причин встановлював ціни на етиловий ректифікований спирт на різному рівні, без прив’язки до обсягів закупівлі чи інших обґрунтованих критеріїв, тобто у дискримінаційний спосіб. Зокрема, підприємству закидають: встановлення цін на безсистемній основі; безсистемне та непрозоре встановлення умов надання знижок; безпідставне скасовування окремих умов надання знижок для окремих покупців; зниження та встановлення цін у різних розмірах у різні періоди.

Читайте також: Нові умови договору для морських агентів розробить АМПУ

Вказані дії ДП «Укрспирт» Антимонопольний комітет визнав зловживанням монопольним (домінуючим) становищем на ринку у вигляді вчинення дій, що можуть призвести до обмеження конкуренції та ущемлення інтересів інших суб’єктів господарювання (покупців), які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

За вказані порушення на ДП «Укрспирт» було накладено штраф у розмірі 33 млн грн, підприємство, згідно з рішенням АМКУ №748-р, мало протягом двох місяців усунути причини виникнення і припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції та щомісячно протягом року звітувати про його застосовування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-