НКРЕКП оскаржила рішення про скасування тарифів Укренерго

НКРЕКП оскаржила рішення про скасування тарифів Укренерго

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), подала апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про скасування тарифів ДП "НЕК "Укренерго".

Про це НКРЕКП повідомила у Facebook.

"Щодо призупинення рішень НКРЕКП стосовно встановлення тарифів на послуги оператора системи передачі на II півріччя 2019 року. НКРЕКП категорично не погоджується з рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 27 червня 2019 року щодо задоволення заяви Акціонерного товариства «Нікопольський завод феросплавів» щодо зупинення дії постанов НКРЕКП про встановлення тарифу на послуги з передачі електричної енергії та тарифу на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління ДП «НЕК «Укренерго» на II півріччя 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Регулятор подав відповідну апеляційну скаргу.

Читайте також: Суд зупинив дію постанов про встановлення тарифів для Укренерго

"НКРЕКП наголошує, що рішення про встановлення тарифів на послуги оператора системи передачі були прийняті у відповідності до чинного законодавства України, зокрема Закону України «Про ринок електричної енергії», та враховують ключові складові для запуску та функціонування нової моделі конкурентного ринку електричної енергії", - наголосили у комісії.

На час вирішення спору комісія застерігає про можливість тимчасових неплатежів оператором системи передачі (ДП «НЕК «Укренерго») за електричну енергію для закупівлі технологічних витрат в електромережах, а також неплатежів за електричну енергію, що вироблена з альтернативних джерел.

"НКРЕКП вживатиме вичерпних заходів з метою якнайшвидшого врегулювання зазначеної ситуації. Ринок електричної енергії продовжує працювати", - додали у комісії.

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд Києва за позовом «Нікопольського заводу феросплавів» зупинив дію постанов НКРЕКП №954 та №955, якими були встановлені тарифи для Укренерго на передачу електроенергії та послуги диспетчерського управління на друге півріччя 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-