В Укргазвидобуванні повідомили, з ким братимуть участь у конкурсах на розробку надр

В Укргазвидобуванні повідомили, з ким братимуть участь у конкурсах на розробку надр

Укрінформ
АТ «Укргазвидобування» та Vermilion Ukraine Exploration B.V., дочірня компанія канадської нафтогазової компанії Vermilion Energy Inc., підписали меморандум про спільну участь у конкурсах на укладання угод про розподіл продукції (УРП).

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі УГВ.

"УГВ та Vermilion 28 травня 2019 року подали до Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції Міністерства енергетики та вугільної промисловості України спільні заявки про участь у 4 конкурсах на укладання угод, а саме по Балаклійській, Іванівській, Зіньківській та Софіївській площах", - йдеться у повідомленні.

У разі перемоги у конкурсі на конкретну ділянку та успішних переговорів з урядом України УГВ та Vermilion зобов’язуються вносити інвестиції та розподіляти отримані прибутки у пропорції 50/50. Оператором виконання робіт на етапі геологічного вивчення ділянки виступить Vermilion. Укргазвидобування матиме переважне право надавати своє обладнання, послуги і виконувати відповідні роботи для Vermilion, зокрема бурове устаткування та інші сервіси, за умови їх закупівлі на етапі розвідки, відповідності галузевим стандартам та конкурентоздатності пропозиції.

Учасники беруть на себе значні зобов’язання щодо залучення та розвитку національного робочого ресурсу. Так, на етапі геологорозвідки до робіт буде залучено мінімум 50% українського персоналу, на етапі розробки – мінімум 75%.

«Це перша велика нафтогазовидобувна компанія із часів Shell, яка вирішила інвестувати в Україну з метою видобутку природного газу. Співпраця в рамках УРП найбільшої державної газовидобувної компанії України та Східної Європи Укргазвидобування із провідного світовою нафтогазовою компанією Vermilion Energy, яка володіє новітніми технологіями, може надати необхідний поштовх для досягнення газової незалежності України. Дніпровсько-Донецька западина – це першокласний газоносний басейн, який отримає надзвичайні переваги від нового етапу геологорозвідки та технологій розробки», – прокоментував директор дивізіону «Інтегрований газовий бізнес» НАК «Нафтогаз України» Андрій Фаворов.

Читайте також: Укртрансгаз на 14% збільшив транспортування газу за напрямком Угорщина-Україна

Як повідомлялося, Vermilion Energy – міжнародна нафтогазова компанія, акції якої розміщені на Нью-Йоркській та Торонтській фондовій біржах. Її діяльність зосереджена у трьох основних регіонах: Північна Америка (Канада, США), Європа (Франція, Нідерланди, Німеччина, Ірландія, Хорватія, Угорщина, Словаччина) та Австралія. Компанія володіє значним досвідом та технологіями у видобутку вуглеводнів на суші та на морі, і зокрема напівтрадиційних та нетрадиційних покладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-