Укренерго за перенесення ринку електрики - треба

Укренерго за перенесення ринку електрики - треба "полікувати проблеми"

Укрінформ
ДП "НЕК "Укренерго" побоюється, що у разі запуску ринку електроенергії з 1 липня він запуститься з усіма наявними проблемами.

Про це у Facebook повідомив т.в.о. обов'язків голови правління ДП "НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

"Вчора Наглядова рада Укренерго, яка представлена діючими і колишніми урядовцями, знаними фахівцями енергоринку Євросоюзу, в тому числі колишнім президентом ENTSO-E, та очолювана попереднім директором ЄБРР в Україні, прийняла рішення звернутися до парламенту України, Прем`єр-міністра України та НКРЕКП щодо необхідності відтермінування запуску ринку. Відповідний лист за підписами голови Наглядовоі ради та моїм було направлено високоповажним адресатам. Ключовим моментом є те, що в разі неприйняття змін до закону, ринок автоматично запуститься з 1 липня з усіма наявними проблемами. Запобіжники або альтернативні сценарії поточною редакцією закону не передбачені", - написав Ковальчук.

Він наголосив, що головним, при цьому, є не період переносу.

"Головне - полікувати проблеми. Якщо просто перенести, то за три, дев’ять чи дванадцять місяців можна бути на цій майже точці знову", - зазначив Ковальчук.

Читайте також: Комітет ВР не зміг розглянути законопроект про відтермінування оптового енергоринку

Як повідомлялося, сьогодні, 28 травня, у парламентському комітеті ПЕК мав бути розглянутий законопроект щодо відтермінування запуску ринку електроенергії на три місяці з внесенням деяких змін до закону, які дозволять знизити ймовірність значного зростання цін на електроенергію на початковому етапі запуску ринку. Комітет не зібрав кворуму для того, щоб на засіданні розглянути законопроект щодо відтермінування запуску оптового енергоринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-