Нафта здорожчала на тлі скорочення видобутку ОПЕК

Нафта здорожчала на тлі скорочення видобутку ОПЕК

Укрінформ
Ціна на нафту Brent зросла у вівторок, подолавши позначку в $70 за барель, оскільки скорочення видобутку на чолі з ОПЕК і санкції США проти Ірану і Венесуели переважили побоювання, пов'язані з уповільненням економічного зростання.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля серпневої нафти Brent становила $68,88 (+0,16%). Барель липневої нафти WTI торгувався за $59,26 (+1,07%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $67,47 і $58,63 відповідно.

Світові ціни на нафту були підтримані обмеженням поставок ОПЕК і санкціями США проти Ірану і Венесуели, обваливши сировинний експорт з цих двох країн. Обидва чинники знову переважили побоювання з приводу уповільнення світової економіки, викликаного торговельною війною між КНР і США.

Крім скорочення ОПЕК, ринок посилився під впливом санкцій США щодо експорту нафти з Ірану і Венесуели.

«Експорт з Ірану залишається під тиском санкцій США. Це відбувається, коли ОПЕК, схоже, рухається до продовження чинної угоди про скорочення видобутку», - йдеться в документі.

Читайте також: Додатково 2 мільярди кубів газу: Укргазвидобування залучить нові технології

Станом на 10:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 68,39 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 68,61 долара за барель, що на 16 центів нижче за рівень закриття торгів ($68,77).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-