Додатково 2 мільярди кубів газу: Укргазвидобування залучить нові технології

Додатково 2 мільярди кубів газу: Укргазвидобування залучить нові технології

Укрінформ
АТ "Укргазвидобування" залучить технології одого з найбільших світових постачальників продуктів та послуг для індустрії енергетики, що дозволить отримати понад 2 млрд куб. м додаткового видобутку впродовж 10 років.

Про це повідомили Укрінформу у прес-службі компанії.

"Сьогодні НАК «Нафтогаз України» та АТ «Укргазвидобування» підписали з ТОВ «Халлібартон Україна» меморандум про взаєморозуміння щодо поглиблення співпраці у сфері надання сервісних нафтогазопромислових послуг для розробки покладів вуглеводнів в Україні", - йдеться у повідомленні.

У межах виконання меморандуму, Халлібартон та Укргазвидобування планують впровадити на українських газових родовищах передові світові технології в сфері буріння, капітального ремонту свердловин, цементування, гідророзриву пластів, інтенсифікації видобутку та 3Д моделювання. Також йдеться про поставку Халлібартон високотехнологічного обладнання та програмного забезпечення задля збільшення обсягів видобутку українського газу на родовищах Укргазвидобування.

В рамках співпраці, УГВ та Халлібартон започатковують новий напрямок – надання інтегрованих послуг «під ключ» з буріння бічних стовбурів на 26 свердловинах.

УГВ прогнозує, що такі роботи дозволять повернути свердловини з бездіючого фонду та отримати понад 2 млрд кубометрів додаткового видобутку впродовж 10 років.

Загальна вартість договору на послуги буріння бічних стовбурів становить 2,6 млрд гривень.

Читайте також: Укргазвидобування сплатило цьогоріч до бюджетів 470 мільйонів рентних платежів

Як повідомлялося, Укргазвидобування успішно співпрацює з Халлібартон вже понад 1,5 роки. Так, в листопаді 2017 року компанії уклали договір на придбання програмних продуктів Halliburton-Landmark, а у березні 2018 року – мультисервісний договір на закупівлю послуг з оренди бурового обладнання, долотного та інженерного сервісів, тощо. Така співпраця дозволила УГВ підвищити власний технологічний рівень та збільшити обсяги видобутку українського газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-