Україна знову призупинила транзит нафти до ЄС

Україна знову призупинила транзит нафти до ЄС

Укрінформ
АТ "Укртранснафта" 20 травня відновила транзит нафти до ЄС, однак тимчасово призупинила його у зв’язку з необхідністю виконання додаткових технологічних операцій із заміщення нафти у трубопроводах станції.

Про це у Facebook написала прес-служба Укртранснафти.

"20 травня о 00.00 годині АТ “Укртранснафта” відповідно до погодженого операторами Дружби графіку відновила транзит російської нафти до європейських споживачів. З початку доби нафтотранспортна компанія України прокачала 4 тис. тонн нафти у напрямку ЄС та призупинила прокачку у зв’язку з необхідністю виконання додаткових технологічних операцій із заміщення нафти у трубопроводах станції. Водночас від АТ MOL отримано повідомлення про технічні проблеми на їх стороні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Шефчович у Києві обговорить транзит російського газу

Укртранснафта відновить перекачку сировини нафтопроводом «Дружба» після підтвердження готовності угорською стороною приймати нафту.

Раніше компанія планувала відновити транзит нафти до ЄС з 20 травня у штатному режимі. Відповідно до запланованих заходів, європейські нафтотранспортні компанії до 20 травня проводили підготовчі роботи з відновлення транзиту, пов’язані з прийомом нафти із завищеним вмістом хлорорганіки до власних резервуарних парків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-