Шефчович у Києві обговорить транзит російського газу

Шефчович у Києві обговорить транзит російського газу

Укрінформ
Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович має намір обговорити у Києві питання щодо продовження реформ у сфері енергетики та проведення тристоронньої зустрічі щодо укладення контракту про транзит російського газу до Європи.

Про це повідомляється на сайті Європейської Комісії.

«Віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович, який перебуває сьогодні в Києві, представляючи ЄС на церемонії інавгурації нового Президента України Володимира Зеленського… матиме двосторонні зустрічі з Президентом Зеленським, Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом та головою Нафтогазу Андрієм Коболєвим, під час яких увагу буде зосереджено на реформах енергетичного сектору та на тристоронніх газових переговорах між ЄС, Україною і Росією», - йдеться у повідомленні.

Інформресурс наводить також вислів Шефчовича, який нагадав про слова підтримки від президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера та президента Європейської Ради Дональда Туска, адресовані обраному президенту та народу України відразу після оголошення результатів другого туру виборів.

Читайте також: Коболєв: Росія створює запаси газу в ЄС — готується припинити транзит через Україну

«Хочу ще раз наголосити на тому, що ми підтримуємо потужну відданість України демократії та верховенству права, яку народ продемонстрував під час виборів. Україна може розраховувати на потужну підтримку з боку ЄС на шляху реформ, у досягненні макроекономічної стабільності та у впровадженні змістовних реформ в енергетичному секторі», - заявив Шефчович.

За інформацією Представництва ЄС в Україні, сьогодні у Києві близько 15.15 Шефчович зустрінеться з представниками ЗМІ у приміщенні Консультативної місії ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-