Україна ввела ембарго на російський цемент та фанеру

Україна ввела ембарго на російський цемент та фанеру

Укрінформ
Україна ввела ембарго на російський цемент та фанеру, що є заходом у відповідь на дії з боку Російської Федерації щодо закриття товарам походженням з території України доступу на російський ринок.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"15 травня Кабінет міністрів ухвалив ініційоване Мінекономрозвитку рішення щодо розширення переліку заборонених до ввозу на територію України товарів походженням з Росії. Перелік визначений Постановою Уряду №1147 від 30 грудня 2015 року "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Відтепер до ввезення на територію України заборонені: портландцемент, глиноземний цемент, цемент шлаковий, сульфатостійкий цемент і подібні гідравлічні цементи, забарвлені або незабарвлені, готові або у вигляді клінкерів, а також фанера клеєна, панелі фанеровані та аналогічні матеріали з шаруватої деревини.

У міністерстві зазначають, що ця заборона запроваджена урядом України у відповідь на агресивні та дискримінаційні дії з боку Російської Федерації щодо закриття товарам походженням з території України доступу на російський ринок, а також на обмеження транзиту товарів з території України територією РФ.

Читайте також: Зубко повідомив про 20 спільних з ЄС проектів у рамках Дунайської програми

Згідно з підрахунками, імпорт цементної продукції з Росії на територію України за підсумками 2018 року становив майже $ 17 млн. Обсяг імпорту фанери з Росії у 2018 році становив близько $19,7 млн.

Як повідомлялося, Росія 18 квітня ввела санкції проти українських товарів. Під заборону потрапили вироби з паперу та картону, одяг і взуття, а також трубна продукція і бульдозери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-