Зубко повідомив про 20 спільних з ЄС проектів у рамках Дунайської програми

Зубко повідомив про 20 спільних з ЄС проектів у рамках Дунайської програми

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив план заходів з виконання угоди про фінансування Дунайської транснаціональної програми.

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду в середу без обговорення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив віце-прем’єр-міністр міністр - регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, завдяки угоді про фінансування Дунайської транснаціональної програми очікується на реалізацію не менш 20 спільних з ЄС проектів, відібраних на конкурсній основі в рамках Стратегії ЄС для Дунайського регіону.

За його словами, це дозволить активно розвивати громади Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької і Одеської областей.

«Передбачається 4 напрямки проектів: «Інноваційність та соціальна відповідальність», «Навколишнє середовище та культурна відповідальність», «Покращення інфраструктурних зв’язків та енергоефективність», «Ефективне урядування в Дунайському регіоні». Реалізація проектів зміцнить міжрегіональне та транскордонне співробітництво і партнерство у сферах розвитку транспортної інфраструктури, енергетики, підприємництва, комунікаційних мереж, культури, освіти, туризму, охорони здоров’я тощо», - розповів Зубко.

Як відомо, раніше Україна ратифікувала Угоду про фінансування Дунайської транснаціональної програми. Це дозволило отримати фінансування та здійснювати спільні з ЄС проекти в рамках Стратегії ЄС для Дунайського регіону.

Читайте також: Гройсман: 43% українського експорту вже йде до країн ЄС

Угода про фінансування Дунайської транснаціональної програми була підписана Україною в грудні 2017 року. Програма є одним з фінансових інструментів Європейського Союзу з реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону, участь у якій відкриває українським партнерам можливість отримати фінансування у розмірі 5 млн євро та впроваджувати спільні проекти разом з партнерами з європейських країн Дунайського регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-