На прокачування брудної нафти до ЄС піде до шести місяців - Укртранснафта

На прокачування брудної нафти до ЄС піде до шести місяців - Укртранснафта

Укрінформ
Повне прокачування некондиційної нафти Urals з території України до Угорщини і Словаччини може зайняти від чотирьох до шести місяців. 

Про це повідомила «Укртранснафта» у Facebook, зауваживши, що «Укртранснафта» і «Транснефть» обговорюють компенсацію додаткових витрат АТ «Укртранснафта», пов'язаних зі звільненням нафтопроводу «Дружба» від некондиційної нафти.

«14 травня в рамках Шостого засідання Міжнародної Асоціації транспортувальників нафти у Братиславі російська «Транснефть», угорська Група MOL, словацька Transpetrol та АТ «Укртранснафта» розглянули питання компенсації додаткових витрат на проведення нестандартних робіт, пов’язаних із витісненням некондиційної нафти із нафтопроводу «Дружба», - йдеться у повідомленні.

В Укртранснафті додали, що «оскільки врегулювання цього питання не передбачене діючою угодою про надання послуг з транзиту російської нафти, замовником яких є ПАТ «Транснефть», сторони узгоджують додатковий договір до чинної угоди, згідно з яким відбуватиметься розрахунок, визначатимуться терміни та умови компенсації додаткових витрат АТ «Укртранснафта».

Також повідомляється, що наразі компанія звільнила одну нитку нафтопроводу «Дружба» від нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук, що дозволило відновити транзит українською ділянкою нафтопроводу. А «нафта з підвищеним вмістом хлорорганики перекачуватиметься партіями європейським споживачам відповідно до графіку, затвердженого усіма зацікавленими сторонами».

Читайте також: Нафтогаз готує ГТС до можливого припинення транзиту

В «Укртранснафті» підкреслили, що повне прокачування некондиційної нафти Urals з території України до Угорщини і Словаччини може зайняти від чотирьох до шести місяців. Цей термін залежатиме від концентрації хоорорганічних сполук у залишках сировини.

Як повідомлялося, 19 квітня концерн "Білнафтохім" заявив про 10-25-разове перевищення допустимих показників частки органічних хлоридів у нафті, що поставляється нафтопроводом "Дружба". Російська "Транснефть" визнала відхилення в якості, а Міненерго РФ заявило, що проблеми мають "технічний характер". 22 квітня неякісна сировина досягла європейських і українських НПЗ.

АТ "Укртранснафта" пізно ввечері 25 квітня вимушено призупинило транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир-Броди" (МН "Дружба"). Крім того, європейські партнери відмовилися приймати забруднену нафту на приймально-здавальних ділянках "Будковце" (Словаччина) і "Фенешлітке" (Угорщина).

У суботу, 11 травня, в Укртранснафті заявили, що о 14.35 відновили транзит нафти європейським споживачам по магістральному нафтопроводу "Дружба".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-