Нафтогаз готує ГТС до можливого припинення транзиту

Нафтогаз готує ГТС до можливого припинення транзиту

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" готує газотранспортну систему України (ГТС) до ймовірного переривання транзиту газу в січні 2020 року.

Про це написав у Facebook голова правління НАК Андрій Коболєв.

"Переривання Газпромом транзиту газу через Україну в січні 2020 року, коли закінчиться термін дії чинного контракту – цілком ймовірний сценарій. Безумовно, ми цього не хочемо, але мусимо бути повністю готовими до деструктивних дій з боку Росії", - сказав Коболєв.

За його словами, АТ "Укртрансгаз" провів нараду диспетчерів, в ході якої пропрацював деталі організації роботи газотранспортної системи в реверсному режимі, який буде задіяний у випадку нульового транзиту.

"Усуваємо слабкі ланки, які б могли поставити під загрозу роботу ГТС. Зокрема, наразі здійснюємо масштабний проект реконструкції компресорної станції "Бар", робота якої вкрай важлива для стабільної роботи системи за нульового транзиту", - розповів Коболєв.

Також Нафтогаз продовжує інтенсивно закачувати газ до підземних сховищ.

"До зими необхідно накопичити в ПСГ близько 20 млрд куб.м. газу – за такої умови система працюватиме стабільно та гарантуватиме доставку газу всім споживачам. Закупівля газу потребує значних коштів – ми розглядаємо всі можливі варіанти фінансування. В цьому питанні вкрай важлива співпраця та підтримка з боку уряду. Повна готовність до переривання транзиту – найкращий стоп-фактор для Газпрому та запобіжник від газового шантажу", - додав Коболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-