Зеленський обговорив з банкірами незалежність НБУ і співпрацю з МВФ

Зеленський обговорив з банкірами незалежність НБУ і співпрацю з МВФ

Укрінформ
Сьогодні новообраний президент Володимир Зеленський зустрівся з керівниками провідних іноземних банків в Україні, а також із представниками Незалежної асоціації банків України.

Про це Укрінформу повідомила прес-служба Володимира Зеленського.

"14 травня новообраний президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівниками провідних іноземних банків в Україні (FLIFI): Raiffaisen Bank Aval, Pravex Bank – Intesa Sanpaolo, Ukrsibbank – BNP Paribas, Credit Agricole, City Group, SEB, Piraeus, Credit West Bank, ProCredit Bank, Alfa Bank, Deutsche Bank, а також із представниками Незалежної асоціації банків України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на зустрічі були присутні й представники команди Зеленського – Айварас Абромавичус, Олександр Данилюк, Андрій Богдан, Іван Баканов, Вікторія Страхова.

На зустрічі Зеленський запевнив, що як Президент буде гарантом кожному великому інвестору, який прийде в Україну.

"Новообраний глава держави також підкреслив, що вважає пріоритетним забезпечення макроекономічної стабільності через незалежність НБУ, співпрацю з МВФ і дотримання виваженої політики у сфері публічних фінансів", - додали в прес-службі.

Також Зеленський підтримав думку банківської спільноти, що наріжним каменем для забезпечення економічного зростання та залучення іноземних інвестицій є судова реформа й забезпечення захисту прав інвесторів і кредиторів. Він наголосив також на необхідності забезпечити прозорі та рівні правила гри і для приватних, і для державних банків. Крім того, він підтримав реформу корпоративного управління у державних банках, яка усунула б політичний вплив на них.

Керівники банків зі свого боку запевнили новообраного президента України у підтримці й готовності співпрацювати.

Голова Форуму провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI) Тарас Кириченко зазначив, що банкіри очікують від Президента підтримки й незмінності реформ, започаткованих НБУ, реформи судової системи та пошуку точок економічного зростання.

Читайте також: Місія МВФ прибуде до Києва 21 травня — фінкомітет Ради

«У поточній ситуації надзвичайно важливо, щоб банки більше кредитували реальний сектор економіки, щоб кредити були більш доступними для відповідальних позичальників і домогосподарств. Для цього необхідно повністю реалізувати судову реформу та надати максимальний захист інвесторам і кредиторам української економіки», – наголосив Кириченко.

Крім цього, Зеленський висловив сподівання на зменшення ставок за банківськими кредитами і для корпоративного бізнесу, і для домогосподарств, що сприятиме розвитку економіки.

«Зменшення ставок за кредитами стане поштовхом до економічного зростання. Бо наразі люди налякані й не довіряють банкам», – зазначив новообраний президент України.

Фото: прес-служба Володимира Зеленського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-