Ембарго на поставки російського палива з 1 червня не буде - експерт

Ембарго на поставки російського палива з 1 червня не буде - експерт

Укрінформ
Найбільші постачальники дизельного палива і скрапленого газу в Україну почали процедуру отримання дозволів на експорт палива. 

Про це написав директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн у Facebook.

"Як і очікувалося, жодного ембарго на поставки російського палива з 1 червня не буде. За останніми даними, "Роснефть" вже отримала дозвіл на поставки нафтопродуктів в Україну з 1 червня в колишньому обсязі. На черзі Лукойл. Для росіян це перш за все хороший бізнес, тим більше вони розуміють, що за бажанням можемо обійтися і без них", - написав Куюн.

За даними профільного видання enkorr, з 1 червня 2019 року поставки дизельного палива і скрапленого газу в Україну з РФ здійснюватимуться за спеціальними дозволами Мінекономіки РФ, тоді як раніше цей процес контролювала Федеральна служба експортного та технічного контролю РФ.

Раніше повідомлялося, що 18 квітня 2019 року уряд РФ розширив санкції щодо поставок нафти і нафтопродуктів в Україну. Зокрема, була введена заборона на експорт нафти, дорожніх бітумів, моторних і деяких інших видів масел, а також нафтохімічної сировини (етилену, пропілену, бутилену і бутадієну тощо).

Читайте також: Росія має збільшити прокачування нафти через недопоставки у квітні - Укртранснафта

Еnkorr повідомляє, що в 2018 році з Росії було поставлено 2710 тис. тонн дизпалива і 502,5 тис. тонн скрапленого газу, що становило, відповідно, 42% і 29% від балансу ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-