Укртранснафта призупинила транзит російської нафти через Білорусь

Укртранснафта призупинила транзит російської нафти через Білорусь

Укрінформ
25 квітня 2019 року о 21.43 год АТ «Укртранснафта» вимушено призупинила транзит нафти магістральним нафтопроводом «Мозир-Броди» (МН «Дружба»).

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі організації.

Таке рішення компанія, зокрема, прийняла керуючись угодою про надання послуг з транспортування нафти територією України. Відповідно до умов цього договору, Укртранснафта має право зупинити приймання російської нафти, якщо сировина не відповідає якісним показникам. Усі матеріальні збитки покладаються на сторону, яка не дотрималася виконання своїх обов'язків.

Читайте також: Польща призупинила транзит російської нафти з Білорусі

Окрім цього, оператор нафтотранспортної системи Укртранснафта змушений вдатися до таких дій у зв’язку із відмовою приймання неякісної російської нафти на приймально-здавальній дільниці «Будковце» (Словаччина) та через відсутність вільних резервуарів на приймально-здавальній дільниці нафти «Фенешлітке» (Угорщина). 

Читайте також: Неякісна російська нафта вже потрапила на територію ЄС та України

Раніше заступник генерального директора Білоруської нафтової компанії (БНК) Сергій Гриб заявив, що Білорусь зупинила експорт бензину і дизельного палива в Україну, країни Балтії та Польщу через низьку якість російської нафти.

Перед цим білоруські компанії повідомили про різке погіршення якості нафти, що надходить з Росії. Зокрема, керівництво Мозирського нафтопереробного заводу заявило, що через неякісну сировину на підприємстві вийшло з ладу дороге устаткування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-