Маркарова: Створення податкової та митної служб сприятиме покращенню бізнес-клімату

Маркарова: Створення податкової та митної служб сприятиме покращенню бізнес-клімату

Укрінформ
Створення професійних, вільних від корупції Державної податкової служби (ДПС) та Державної митної служби (ДМС) - обов'язкова умова для покращання бізнес-клімату.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала міністр фінансів Оксана Маркарова.

"Кількість позивачів, які на конкурс на голів Митної служби та Податкової служби не подавалися, але хочуть заблокувати його - збільшилась. Бій який ми повинні виграти, якщо ми хочемо реформувати ДФС! Тому що створення оновлених, професійних, вільних від корупції Служб - обов'язкова умова для покращання бізнес-клімату та прискорення економічного зростання", - написала Маркарова.

Як повідомлялось, Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув заяву про забезпечення позову народного депутата Андрія Антонищака щодо зупинення дії розпорядження уряду про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби. 17 квітня суд задовольнив відповідну заяву про забезпечення позову і зупинив дію розпорядження Кабінету міністрів України «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби». Окрім цього суд заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби вчиняти дії з проведення відповідного конкурсу на підставі зазначеного розпорядження Кабінету міністрів України.

Читайте також: Мінфін спростив реєстрацію касових апаратів

Згодом з'явилось ще одне повідомлення, що конкурс на посаду очільника Державної податкової служби може бути заблокований за тією ж процедурою, що й у випадку з керівником митниці.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2018 року Кабмін постановив реорганізувати Державну фіскальну службу (ДФС) України та утворити Державну податкову службу і Державну митну службу. Наприкінці березня 2019 року уряд ухвалив рішення про оголошення конкурсу на обрання керівників Державної податкової служби та Державної митної служби. А вже 8 квітня Національне агентство з питань державної служби завершило прийом документів від кандидатів на ці посади.

Останній етап відбору, співбесіда, на посади голів Державної податкової та Державної митної служб має відбутися 23 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-