У держбюджеті-2019 видатки для Міноборони збільшили на 8%

У держбюджеті-2019 видатки для Міноборони збільшили на 8%

Укрінформ
Передбачені Міністерству оборони на поточний рік видатки, порівняно з 2018 роком, збільшено на 8%, а фонд грошового забезпечення зріс на 41%.

Про це під час брифінгу щодо фінансування пріоритетних потреб Збройних сил України у 2019 році сказав заступник директора Департаменту фінансів Міноборони Сергій Винник, повідомляє прес-служба відомства.

“Законом України «Про державний бюджет України на 2019 рік» Міністерству оборони передбачено 102,5 млрд гривень. Ці видатки у порівнянні з 2018 роком збільшено на 7,6 млрд гривень, або на 8%”, - цитує Винника прес-служба.

За його словами, основними пріоритетами фінансування на поточний рік Міноборони визначені збільшення не менш як на 30% розмірів грошового забезпечення військовослужбовців, оснащення військ сучасними зразками озброєння та військової техніки, а також матеріально-технічне забезпечення військ, у першу чергу залучених до операції Об’єднаних сил.

Читайте також: План дій BEPS забезпечить стійкість українських фінансів - НБУ

Винник нагадав, що згідно з вимогами документів стратегічного планування, загальний обсяг фінансування сектору безпеки і оборони має становити щороку не менше 5% ВВП, у тому числі видатки на оборону - не менше 3% ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-