Нафта дешевшає на тлі зростання запасів у США

Нафта дешевшає на тлі зростання запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в четвер після того, як комерційні запаси нафти в США зросли до своїх найвищих рівнів майже за 17 місяців на тлі рекордного рівня видобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля червневої нафти Brent становила $71,43 (-0,42%). Барель червневої нафти WTI торгувався по $64,28 (-0,51%). Попередні торги по стандартах завершилися на рівні $71,73 і $64,61 відповідно.

Запаси сирої нафти в Сполучених Штатах зросли за підсумками останнього тижня на 7,029 млн бар. до 456,6 млн бар., що є найвищим показником з листопада 2017 року, повідомило Управління енергетичної інформації при Міненерго США (EIA).

Видобуток сирої нафти в США залишився на рекордному рівні - 12,2 млн бар./добу (б/д), що робить США найбільшим виробником нафти у світі.

Незважаючи на таке зростання поставок у США, світові ринки нафти залишаються напруженими на тлі скорочення поставок ОПЕК, санкцій США щодо Ірану та Венесуели й загострення збройного протистояння в Лівії. В результаті з початку року Brent і WTI зросли приблизно на 30 і 40% відповідно.

Обсяг видобутку нафти у Венесуелі через санкції США і відключення електроенергії упав минулого місяця майже на 500 тис. б/д порівняно з лютим і становив 960 тис. б/д. Це новий довгостроковий антирекорд.

Читайте також: Укрнафта цьогоріч збільшила податкові відрахування на 9,1%

Станом на 10:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 71,36 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 71,62 долара за барель, що на 11 центів нижче за рівень закриття торгів ($71,73).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-