До кінця року на розгляд уряду внесуть нову програму зняття ЧАЕС з експлуатації

До кінця року на розгляд уряду внесуть нову програму зняття ЧАЕС з експлуатації

Фото
Укрінформ
Державне агентство з управління Зоною відчуження та профільні установи завершили розробку концепції нової програми зняття ЧАЕС з експлуатації на 2021-2031 роки.

Про це інформує прес-служба ДАЗВ у Facebook.

«Минулого року Верховна Рада України прийняла закон України, яким визначено основні завдання та заходи направлені на зняття з експлуатації Чорнодильської АЕС та перетворення об'єкта «Укриття», а також зазначені об'єми їх бюджетного фінансування до 2020 року. Проте процес зняття з експлуатації ЧАЕС та перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему триватиме щонайменше кілька десятиліть. Тому сьогодні ДАЗВ з колегами працює над розробкою концепції нової Загальнодержавної програми, яка до кінця року має бути внесена на розгляд уряду», – зазначив перший заступник голови ДАЗВ Олег Насвіт.

Під час чергового засідання робочої групи з розробки проекту концепції «Загальнодержавної екологічної програми зняття Чорнобильської АЕС з експлуатації та перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему» експерти ДАЗВ, ДСП «ЧАЕС», Держатомрегулювання, Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки та Інституту проблем безпеки атомних електростанцій надали свої пропозиції та зауваження і обговорили внесення необхідних змін до документа.

Зокрема, новою Загальнодержавною програмою буде передбачена безпечна експлуатація комплексу в складі НБК та об’єкта «Укриття», забезпечено поводження з радіоактивними матеріалами, остаточне закриття та консервація блоків 1,2,3 ЧАЕС з урахуванням напрацьованого досвіду та сучасних технологій.

Читайте також: Чорнобильський спецкомбінат торік скоротив споживання теплової енергії на 32%

За результатами засідання робочої групи проект концепції було доопрацьовано. Готується проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження Концепції Загальнодержавної екологічної програми зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему на період з 2021 по 2031 роки».

Фото: ДАЗВ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-