Майже три чверті експорту Буковини надходить до ЄС
Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Урядовий портал.
«Це свідчить про те, що підвищується якість та конкурентоспроможність українського виробника», –сказала вона.
Обсяги загального експорту продукції Чернівецької області за минулий рік зросли на 33,6% та сягнули 209,1 млн дол. США (до ЄС – 144,9 млн дол. США). Також розширився перелік країн, що імпортують українські товари.
Урядовець наголосила, що в Чернівецькій області працює понад 185 підприємств з іноземним капіталом із 38 країн світу, переважна більшість яких - країни ЄС.
Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна є одним з найбільших постачальників органічної продукції до ЄС. У Чернівецькій області, зокрема, зростає виробництво плодово-ягідних культур. Із 2015 року виробництво зросло майже в 1,4 раза (до 245,9 тис. тонн в 2018 році). Підприємства області є лідерами із заготівлі, переробки та експорту грибів, ягід і фруктів, а за валовим виробництвом плодово-ягідної продукції Буковина посідає друге місце серед регіонів України, за урожайністю – 4-те місце.