Уряд схвалив розподіл коштів на підтримку тваринництва

Уряд схвалив розподіл коштів на підтримку тваринництва

Укрінформ
Уряд схвалив розподіл коштів, передбачених у дербюджеті для підтримки галузі тваринництва

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Кабінет Міністрів України 27 березня прийняв проект розпорядження «Про розподіл коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою 2801540 «Державна підтримка тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)» на 2019 рік».

"Метою розпорядження є забезпечення спрямування державної підтримки у 2019 році для розвитку галузі тваринництва, стабілізації поголів’я худоби та поліпшення її генетичного потенціалу, стимулювання збільшення обсягів виробництва продукції тваринництва, аквакультури (рибництва), а також залучення інвестицій у створення потужностей із зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, зокрема, зерна", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до розпорядження КМУ у поточному році буде виділено 50,0 млн гривень на часткову компенсацію відсоткової ставки за банківськими кредитами, залученими для покриття витрат, пов’язаних із провадженням діяльності у галузях: вівчарство, козівництво, бджільництво, звірівництво, кролівництво, шовківництво та аквакультура (рибництво).

На часткову компенсацію вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції, в частині витрат, профінансованих за рахунок банківських кредитів, передбачено 100,0 млн грн.

На бюджетну дотацію за утримання корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму продуктивності буде спрямовано 700,0 млн грн.

На спеціальну бюджетну дотацію за вирощування молодняка великої рогатої худоби передбачено 700,0 млн грн.

На часткове відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення племінних тварин, а саме: телиць, нетелей, корів молочного, молочно-м’ясного і м’ясного напряму продуктивності, свинок та кнурців, вівцематок, баранів, ярок та сперми бугаїв і ембріонів великої рогатої худоби, які мають племінну (генетичну) цінність, виділено 250,0 млн грн.

На часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції передбачено 850,0 млн грн.

На часткове відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам вартості будівництва та реконструкції підприємств із зберігання та переробки зерна буде спрямовано 850,0 млн грн.

Читайте також: Україна експортувала понад 37 мільйонів тонн зернових

Як відомо, Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» за бюджетною програмою 2801540 «Державна підтримка тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)» передбачені видатки загального фонду у розмірі 3 500,0 млн грн.

Відповідно до статті 22 Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» розподіл коштів за бюджетною програмою «Державна підтримка тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)» (код 2801540) здійснюється за рішенням Кабінету Міністрів України та має бути погодженим з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-