Через

Через "космічні" тарифи оштрафували ще чотири облгази

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оштрафувала 4 облгази та зобов'язала їх зробити перерахунок всім споживачам до 12 квітня.

Про це інформує прес-служба НАК "Нафтогаз України" у Facebook.

"НКРЕКП оштрафувала Хмельницькгаз, Закарпатгаз, Івано-Франківськгаз та Харківгаз та зобов'язала зробити перерахунок всім споживачам до 12 квітня. А ще регулятор звернувся до АМКУ щодо ознак зловживання облгазами монопольним становищем", - ідеться у повідомленні.

Перевірки щодо незаконних донарахувань облгазів та газзбутів групи РГК тривають: на черзі бути оштрафованими через застосування "газових коефіцієнтів" Чернівцігаз, Запоріжгаз, Чернігівгаз та Львівгаз.

Читайте також: "Космічні" тарифи: перевірка підтвердила порушення трьох облгазів

"Тут результати ті ж самі - порушення ліцензійних умов, а нарахування додаткових обсягів газу побутовим споживачам із використанням коефіцієнта є незаконними. Санкції до облгазів передбачено ті ж самі. У п'ятницю, 29 березня, (відбудеться - ред.) засідання НКРЕКП. Там розглянуть ці результати перевірок і планують накласти штраф по 850 тис. грн та зобов'язати провести перерахунок обсягів споживання до 18 квітня", - додали в НКРЕКП.

Як повідомлялося, 23 березня НКРЕКП оштрафувала компанії "Вінницягаз", "Волиньгаз" і "Київоблгаз" на 850 тис. грн кожну і зобов'язала їх до 5 квітня перерахувати платіжки побутовим споживачам.

23 листопада 2018 року НКРЕКП заборонила облгазам здійснювати донарахування в платіжках за газ, які виникли в результаті приведення його обсягів до стандартних умов. Однак облгази проігнорували рішення НКРЕКП, після чого регулятор за погодженням Державної регуляторної служби розпочав перевірки облгазів на початку березня.

Під перевірки потрапили 20 облгазів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-