Чернігівський автозавод презентував 12-метровий міський автобус

Чернігівський автозавод презентував 12-метровий міський автобус

Укрінформ
Чернігівський автозавод корпорації "Еталон" презентував свій автобус довжиною 12 метрів із низьким рівнем підлоги, призначений для міських пасажирських перевезень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це автобус 1-го класу для міських перевезень, місткістю 102 пасажири, з низькою підлогою, який відповідає екологічним вимогам Євро-5 і може використовуватися в будь-яких містах України. Його серійне виробництво почнеться вже в цьому році", - розповів журналістам під час прес-туру на підприємство генеральний директор ТОВ "Чернігівський автозавод" Валерій Купцов.

За його словами, автобус випускатиметься у двох модифікаціях: Євро-5 із двигуном Ashok Leyland і механічною коробкою передач та Євро-6 із двигуном IVECO і автоматичною коробкою передач Allison. Невдовзі почнуться випробування цих машин, і вже восени на заводі сподіваються отримати на них сертифікат відповідності.

Головними перевагами 12-метрового автобуса є велика місткість, наявність низької підлоги на всій його протяжності та функції нахилу кузова, яка дозволить людині з обмеженими фізичними можливостями потрапити у салон.

Як поінформував директор Торгового дому "Еталон Авто" Вадим Шкарупін, орієнтовна вартість такого автобуса - $170-180 тис., а потенційний ринок цього року - щонайменше 250 одиниць. Якщо ЧАЗу вдасться отримати його десяту частину, це буде гарним досягненням.

Читайте також: Україна пропонує свої підземні сховища для зберігання газу європейських країн

Чернігівський автозавод був створений у серпні 2003 року. Відтоді на підприємстві розробили понад 60 моделей автобусів, тролейбусів і вантажівок. Зараз завод випускає 12 моделей машин - автобуси міські, міжміські, шкільні й туристичні, а також тролейбуси.

За місяць на підприємстві сходить з конвеєра 25 машин. Працює на заводі 410 чоловік, середня заробітна плата становить 10 тис. грн.

Фото: UaMotors

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-