Нафта подешевшала через побоювання рецесії

Нафта подешевшала через побоювання рецесії

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в понеділок майже на 1%.

Інвестори побоюються, що економічна рецесія, що набирає глобальних масштабів, може переважити перебої з поставками сировини через скорочення видобутку ОПЕК і санкцій США проти Ірану і Венесуели.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля травневої нафти Brent становила $66,35 (-0,60%). Барель квітневої нафти WTI торгувався по $58,61 (-0,73%).

З минулого тижня світові бенчмарки подешевшали більш як на 3%.

Побоювання з приводу можливої ​​рецесії в США виникли наприкінці минулого тижня після «ведмежих» зауважень Федеральної резервної системи США, через які прибутковість 10-річних казначейських облігацій впала нижче 3-місячної ставки вперше з 2007 року. Перевернута крива прибутковості, коли довгострокові ставки падають нижче ща короткострокові, сигналізує про майбутню рецесію.

На додаток до побоювань з приводу більш широко поширеного глобального спаду, виробництво в Німеччині, найбільшій економіці Європи, скорочується третій місяць поспіль.

Читайте також: Бензин А-95 на АЗС Київщини продають за 25,79-29,99 гривні

«Оцінки економічного зростання і прибутку були істотно знижені у всіх основних регіонах», - відзначили в банку Morgan Stanley (США).

Похмурі економічні перспективи «затьмарили питання пропозиції», заявили у банку ANZ, маючи на увазі, що через скорочення поставок ОПЕК і санкцій США проти Ірану і Венесуели спостерігається стиснення світового ринку нафти.

Резиденти та нерезиденти ОПЕК наприкінці минулого року погодилися обмежити нафтовидобуток на 1,2 млн бар./добу щодо жовтня 2018 року для того, щоб знизити пропозицію на ринку і довести вартість «чорного золота» до рівня $70+ за барель.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 66,40 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 66,57 долара за барель, що на 18 центів нижче за рівень закриття торгів ($66,75).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-