У Мінфіні пояснили, від чого залежить ціна на газ

У Мінфіні пояснили, від чого залежить ціна на газ

Укрінформ
У Міністерстві фінансів виходять із чинної програми з МВФ, яка передбачає поступове підвищення ціни на газ, однак не виключають, що ця ціна може будуватись з урахуванням тривалого падіння ціни на світовому ринку та нарощування власного видобутку.

Про це під час звіту про виконання державного бюджету за 2018 рік сказала міністр фінансів Оксана Маркарова, відповідаючи на запитання, чи отримала наказ від Прем'єра-міністра щодо перемовин з МВФ, аби не допустити підвищення цін на газ для населення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У діючій програмі з МВФ записані всі умови, включаючи ринкову ціну на газ. За цією умовою у нас є певний графік, відповідно до якого ми виходимо на ринкову ціну на газ і при цьому захищаємо населення через систему субсидій", - сказала Маркарова.

Вона зазначила, що ціна на газ залежить від світових цін та обсягів власного видобутку.

Тому, якщо ринкова ціна на газ буде падати і фокус буде на тому, щоб відбувалося збільшення власного видобутку газу, це буде основним індикатором формування ціни на газ, заявила Маркарова.

Читайте також: Нафтогаз поспішив із захмарними преміями за Стокгольмьский арбітраж - Прем'єр

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення Нафтогазу та Міністерству фінансів розпочати дискусію з Міжнародним валютним фондом, аби не допустити підвищення цін на газ для населення через те, що вартість імпортного газу наразі є нижчою за регульований тариф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-