На OpenMarket провели 485 успішних земельних аукціонів

На OpenMarket провели 485 успішних земельних аукціонів

Укрінформ
На платформі електронних торгів OpenMarketLand (ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції України) відбулися 485 успішних аукціонів щодо прав на оренду землі.

Про це повідомляє генеральний директор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов у Facebook.

"Земельний ринок в Україні вже працює! Підтвердження тому результати електронних земельних аукціонів OpenMarketLand! 485 успішних земельних аукціонів на майже 38 млн грн, саме такі наші проміжні результати спільного пілотного проекту з Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру. Конкурентні онлайн-аукціони принесли додатково 23 млн грн", - написав Вишньов.

Він зазначив, що ці додаткові кошти будуть щорічно надходити до бюджетів місцевих громад і підуть, зокрема, на ремонт доріг, дитсадків, шкіл.

"Ми розробили майданчик OpenMarketLand усього за кілька тижнів з урахуванням усіх законодавчих норм і на сьогодні налагодили його успішну роботу. При цьому ми не використовували ні бюджетних коштів і не отримували грантів. Аукціони відкриті і на сайті Держгеокадастру можна переглянути хто переміг і з ким змагався", - підкреслив гендиректор СЕТАМ та подякував за спільну роботу партнерам.

Читайте також: Державний онлайн-аукціон OpenMarket перейшов до сфери управління АРМА

Як відомо, влітку 2017 року Кабмін ухвалив Постанову №688 від 21 червня 2017 р., реалізація якої сприяє викоріненню зловживань із землею на місцях та забезпечує прозорість і відкритість даної сфери. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, представляючи це рішення, зазначив, що суть запропонованих змін полягає у встановленні умов розпорядження землею в частині передачі її в оренду – виключно через електронний аукціон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-