Державний онлайн-аукціон OpenMarket перейшов до сфери управління АРМА

Державний онлайн-аукціон OpenMarket перейшов до сфери управління АРМА

Укрінформ
Державний онлайн-аукціон OpenMarket (ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції) перейшов до сфери управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Про це заявив під час прес-конференції у четвер голова АРМА Антон Янчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Отже, навіщо СЕТАМ агентству? Все дуже просто: АРМА зацікавлене в комплексній логістичній послузі, яка в себе включає ідентифікацію, інвентаризацію, пакування, переміщення та зберігання арештованого майна", - заявив він.

Янчук уточнив, що мова йде про ті випадки, коли майно передається у володіння АРМА за судовим рішенням - тоді виникає потреба у комплексі різноманітних дій з активами.

Читайте також: OpenMarket знову виставляє на торги судно "Норд", знижка — 20%

Він також пояснив, що спершу агентство ініціювало створення необхідного ДП із надання комплексної логістичної послуги, однак згодом звернулося до кількох державних органів з пропозицією передати в сферу управління АРМА одне з існуючих наразі підприємств з необхідними логістичними функціями.

"Ми впевнені, що у ДП "СЕТАМ" достатньо фактичних потужностей для того, щоб виконувати таку функцію, адже СЕТАМ не лише торговельний майданчик, це надзвичайно потужна інфраструктурна логістична мережа, це більш ніж 200 працівників, які де-факто на місцевості можуть виконувати функції ідентифікації, розрізнення та інвентаризації майна ", - додав голова АРМА.

OpenMarket - це засіб реалізації майна через мережу Інтернет з використанням інноваційної технології Blockchain. Система працює на всій території України з 2014 року.

Як повідомляв Укрінформ, державний онлайн-аукціон OpenMarket у 2018 році продав майна на 2,03 млрд грн. Зазначається, що загалом із часу створення електронного майданчика продажу проведено 47,756 тис. успішних торгів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-